Seminari de Física i Química

Recursos per a professors


Introducció a l'estudi del moviment

Els alumnes del nostre institut no estudien res de mecànica (ni cinemàtica ni dinàmica) abans de 4t d'ESO. Per tractar aquests continguts en 4t d'ESO em dissenyat una proposta didàctica que incorpora una gran quantitat de tecnologies de la informacio i la comunicació. La nostra intenció és elaborar tan material per a l'alumnat com per al profesorat, però per ara, aquesta segona tasca encara està incompleta.

En aquesta página et presentem dues versions de la nostra proposta:

1. Una versió completa de tota la cinemática, amb material per a l'alumnat i material per al professorat, que va obtindre un premi d'innovació a l'any 2002 (Generalitat Valenciana).

2. La versió del material per a l'alumnat que utilitzen aquest curs, tema per tema. En tant que no hi haja material per al professorat, per a la part de cinemàtica es pot emparar el de la versió 2002 (la modificació de les activitats es molt puntual). El suport per tot allò referent a la utilització del video digital, que ha segut una incorporació posterior a la versió 2002, pots trobar-lo açí.

Tema

Alum

Prof
PDF

PDF

Cinemàtica completa (versiò 2002)
I Introducció a l'estudi del moviment  
II Com es mouen les coses?  
III Què vol dir "anar sempre igual de ràpid"?  
IV Què vol dis anar "cada vegada més de pressa"?  
V Què vol dir tindre una acceleració negativa?  
VI Una xicoteta investigació sobre com cauen les coses  
VII Per què cau un objecte?  

Si vols una versió MSWord del material de l'alumne per fer les teues modificacions, posat en amb nosaltres i te la enviarem.